Karadeniz Mutfağının Özellikleri Nelerdir

Konusu 'Karadeniz Bölgesi' forumundadır ve kunfeyekun tarafından 14 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. kunfeyekun

    kunfeyekun Yazar Kendimbuldum Staff Member Admin

    Karadeniz Mutfağının Özellikleri Nelerdir kısaca.

    Karadeniz ağız tadı bakımından en çeşitli yemeklerin bulunduğu bölgelerimizden birisidir. Karadeniz deyince ilk olarak aklımıza Hamsi, Mısır ve Kara lahana geliyor.

    Fakat karadeniz denizine olan kıyısından dolayı en çok hamsi ön plandadır. Karadeniz halkı hamsi ile birçok yemek yapmış ve hamsinin lezzetini her yemeğe uygulamıştır. Bunlara örnek verirsek;

    "hamsili pilav", "hamsi köftesi", "hamsi tatlısı" ve "hamsi çorbası"dır.

    Karalahanana ise A ve C vitamini çok bulunmaktadır. A ve C vitamini eksikliği olanlar için birebirdir. Bu nedenle karadenizliler sık sık bu sebzeyi tüketirler.

    Mısır ekmek yapımında kullanılan ve karadenizde de pek çok yemekte kullanılır. Karadeniz mutfağında ayrıca bunların yanında turşu, tereyağı ve peynir de yer alır.

    Coğrafyasının çok engebeli olmasına rağmen sebze tarımı az da olsa yapılmakta ve yemeklerde kullanılmaktadır.


    kendimbuldum.com Eğer yazıyı kopyalıyorsanız kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Sayfayı Paylaş